![]() |
|
Молитвы
Давайте в этой темке писать наши молитвенные нужды!Кому необходимо- оставляйте здесь свои просьбы о волнующей вас ситуации!А мы все будем поддерживать!
[FONT="Comic Sans MS"][B]Мф 18:19-20[/B][/FONT] [B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Red"]Истинно также говорю вам, что если двое из вас согласятся на земле просить о всяком деле, то, чего бы ни попросили, будет им от Отца Моего Небесного, ибо, где двое или трое собраны во имя Мое, там Я посреди них.[/COLOR] [/FONT][/B] [B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="red"]молитесь друг за друга, чтобы исцелиться: много может усиленная молитва праведного.[/COLOR] (Иак.5:16б) [/FONT][/B] |
[url]http://puzyaka.ru/forum/showthread.php?t=848[/url]
Это Anel в своё время выложила, я распечатала и брала в роддом. Может их как-то сюда перенести? |
Ну для начала выложу самую главную молитву!
Отче наш, Иже еси на небесях, да светится имя Твоё, да приидет Царствие Твоё, да будет воля Твоя, Яко на небеси, и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь, и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим. И не введи нас во искушение, но избави нас от лукавого. Слава, Отцу, и Сыну, и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков, аминь! |
для беременной:
Всемогущий Боже, Творец всего видимого и невидимого! К Тебе, возлюбленному Отцу, прибегаем мы, одаренные разумом создания, потому что Ты по особенному совету создал род наш, с неизреченною мудростью сотворив наше тело из земли и вдохнув в него душу от своего Духа, чтобы мы были Твоим подобием. И хотя в Твоей воле было сотворить нас сразу, как и ангелов, только бы Ты восхотел, но Твоей премудрости угодно было, чтобы через мужа и жену, в Тобой установленном порядке брака, умножался род человеческий. Ты восхотел благословить людей, чтобы они росли и множились и наполняли не только землю, но и ангельские сонмы. О Боже и Отче, да будет во веки славимо и прославляемо имя Твое за все, что Ты для нас сделал! Благодарю Тебя также за милосердие, что не только я по Твоей воле от Твоего чудного творения произошла и наполняю число избранных, но что Ты удостоил меня благословить в супружестве и послал мне плод чрева. Это Твой дар, Твоя Божественная милость, о Господи и Отче духа и тела! Потому обращаюсь я к Тебе одному и молю Тебя со смиренным сердцем о милости и помощи, чтобы то, что Ты творишь во сне Твоею силою, было сохранено и приведено к благополучному рождению. Ибо знаю, о Боже, что не в силах и не во власти человеческой избирать свой путь; мы слишком слабы и склонны к падению, чтобы миновать всех тех сетей, которые расставляет нам по Твоему соизволению злой дух, и избегнуть тех злополучин, в которые ввергает нас наше легкомыслие. Твоя же мудрость безгранична. Кого Ты пожелаешь, Ты невредимо через Ангела Твоего сохранишь от напасти. Поэтому и я, милосердный Отец, предаю себя в печали моей в Твои руки и молю, чтобы Ты посмотрел на меня оком милосердия и сохранил от всякого страдания. Пошли мне и милому мужу моему отраду, о Боже, Владыко всякой радости! Чтобы мы, при виде Твоего благословения, от всего сердца поклонялись Тебе и служили радостным духом. Я не хочу быть изъятой из того, что наложил Ты на весь род наш, повелев в болезнях родить чад. Но смиренно прошу Тебя, чтобы Ты помог мне перенести страдания и послал благополучный исход. И если Ты услышишь эту молитву нашу и пошлешь нам здоровое хорошее дитя, то клянемся привести его снова к Тебе и посвятить Тебе, чтобы Ты пребыл для нас и семени нашего милосердным Богом и Отцом, как мы клянемся всегда быть Тебе верными слугами вместе с нашим ребенком. Услышь, милосердный Боже, молитву последней рабы Твоей, исполни мольбу сердца нашего, ради Иисуса Христа, нашего Спасителя, который ради нас воплотился, ныне же пребывает с Тобой и Святым Духом и правит в вечности. Аминь. |
икона "Зачатие Иоанна Предтечи".
[url=http://radikal.ru/F/s59.radikal.ru/i164/0902/01/86b2378795c3.jpg.html][img]http://s59.radikal.ru/i164/0902/01/86b2378795c3t.jpg[/img][/url] На обратной сторонке молитва написана:[I] Господи, вспомни о мне, недостойной рабе Твоей, и избавь меня от неплодства моего, чтобы быть мне материю. Дай нам чадо, которое было бы и радостию в жизни и опорою в нашей старости. [/I] |
[COLOR="Red"]Молитвы Божией Матери пред иконой Ея « В родах Помощница»[/COLOR]
[COLOR="Blue"]Молитва первая.[/COLOR] Приими, Госпоже Богородительнице, слезная моления рабов Твоих, к тебе притекающих. Зрим тя на святей иконе во чреве носящую Сына Твоего и Бога нашего, Господа Иисуса Христа. Аще и безболезненно родила еси Его, обаче матерния скорби веси и немощи сынов и дщерей человеческих зриши. Темже тепле припадающе к цельбоносному образу Твоему, и умиленно сей лобызающе, молим Тя, всемилостивая Владычице: нас грешных осужденных в болезнех родити и в печалех питати чада наша, милостивно пощади и сострадательно заступи, младенцы же наша, такожде и родившия их, от тяжкаго недуга и горькия скорби избави. Даруй им здравие и благопомощие, да и питаемии от силы в силу возрастати будут, и питающия их исполнятся радостию и утешением, яко да и ныне предстательством Твоим из уст младенец и ссущих Господь совершит хвалу Свою. О мати Сына Божия! Умилосердися на матери сынов человеческих и на немощныя люди Твоя: постигающия нас болезни скоро исцели, належащыя на нас скорби и печали утоли, и не презри слез и воздыханий рабов Твоих. Услыши нас в день скорби пред иконою Твоею припадающих, и в день радости и избавления прийми благодарная хваления сердец наших. Вознеси мольбы наша ко престолу Сына Твоего и Бога нашего, да милостив будет ко грехом и немощем нашим и пробавит милость Свою ведущим имя Его, яко да и мы, и чада наша, прославим Тя, милосердную Заступницу и верную Надежду рода нашего, во веки веков. [COLOR="#0000ff"]Молитва вторая. [/COLOR] О, Пресвятая Госпоже Владычице Богородице, в земной жизни нас не оставляющая! К кому молитвы вознесу, к кому слезы и воздыхания принесу аще не к Тебе, всех верных Утешение! Со страхом, верою, любовию, Мати Живота, молю: Да вразумит Господь люди православныя во спасение, да даст рождать нам чад Тебе и Сыну Твоему во благоугождение, да соблюдет нас в чистоте смирения, в надежде о Христе спасения, и дарует нам всем, в покровах благодати Твоея, земное утешение. Храни нас под сению милости Твоей, Пречистая, молящимся о родах помози, наветов злых свободи, тяжких бед, напастей и смертей отврати. Даждь благодатное прозрение, дух сокрушения о гресех, даждь зрети всю высоту и чистоту дарованнаго нам Христова учения; храни нас от погибельнаго отчуждения. Да вси, благодарне воспевающе величия Твоя, сподобимся Небесного успокоения и тамо с возлюбленными Твоими, со всеми святыми прославим в Троице Единого Бога: Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно, и во веки веков. Аминь. [COLOR="#0000ff"]Тропарь, Глас 4 [/COLOR] Ангелов лицы благоговейно Тебе служат, и вся Силы Небесные немолчными гласы Тя ублажают, Помощнице в родах, усердно молим Тя, Богородице, да пребудеши в славе Господа, чрез икону Тобою явленную и светозарный луч славы чудес Твоих да восхитит от тьмы, с верою Тебе молящихся, и вопиющих Богу: Аллилуиа. |
[B]Молитва супругов о даровании детей[/B]
[URL=http://www.radikal.ru][IMG]http://s48.radikal.ru/i121/0903/b0/8f305d4a78d3.jpg[/IMG][/URL] Услыши нас, Милосердный и Всемогущий Боже, да молением нашим ниспослана будет благодать Твоя. Будь милостив, Господи, к молитве нашей, вспомни Закон Твой об умножении рода человеческаго и буди милостивым Покровителем, да Твоею помощию сохранится Тобою же установленное. Ты властною силою Твоею из ничего все сотворил и положил начало всего в мире существующего – сотворил и человека по образу Своему и высокою тайною освятил союз супружества и предуказание тайны единения Христа с Церковью. Призри, Милосердный, на рабов Твоих сих (имена), союзом супружеским соединенных и умоляющих о Твоей помощи, да будет на них милость Твоя, да будут плодовиты и да увидят они сына сынов своих даже до третьяго и четвертаго рода и до желаемой старости доживут и войдут в Царство Небесное через Господа нашего Иисуса Христа, Которому всякая слава, честь и поклонение подобает со Святым Духом во веки. |
Девочки всем большое спасибо за молитвы!!!
|
Молитвы в болезнях младенцев
Святителю Иулиану Кеноманийскому Святой Иулиан еще при жизни исцелял и да¬же воскрешал младенцев. На иконе его изо¬бражают с младенцем на руках. Молитва всем святым и бесплотным небесным силам Боже святый и во святых почиваяй, трисвятым гласом на небеси от Ангел воспеваемый, на земли от чело¬век во святых Своих хвалимый: давый Святым Твоим Духом комуждо благо¬дать по мере дарования Христова, и тою поставивый Церкви Твоей святей овы Апостолы, овы пророки, овы же благовестники, овы пастыри и учите¬ли, их же словом проповеди. Тебе Самому действующему вся во всех, мнози совершишася святии в коемждо роде и роде, различными добродетель-ми благоугодившии Тебе, и к Тебе нам образ добрых подвигов своих оставивше, в радости прешедшии, готови, в нем же сами искушени быша, и нам напаствуемым помогати. Сих святых всех воспоминая и их бого¬угодное похваляя житие, Тебе Самаго, в них действовавшаго, восхваляю, и онех благотворения Твоя дарования быти веруя, прилежно молю Тя, Святе святых, даждь ми грешному последовати их учению, паче те Твоею вседействующею благодатию, небесныя с ними сподобитися славы, хваляще пресвятое имя Твое, Отца и Сына и Святаго духа во веки. Аминь. Молитва О пречестная и священная главо и благодати Святаго Духа исполненная, Спасово со Отцем обиталище, великий архиерее, теплый наш заступниче, святителю Иулиане, предстоя у Пре¬стола всех Царя и наслаждаяся света единосущныя Троицы и херувимски со ангелы возглашая песнь трисвятую, великое же и неизследованное дерзно¬вение имея ко всемилостивому Владыце, моли спастися паствы Христовы людем, благостояние святых церквей утверди: архиереи благолепием святительства украси, монашествующыя к подвигом добраго течения укрепи, царствующий град и вся грады и страны добре сохрани, и веру святую непорочну соблюсти умоли, мир весь предстательством твоим умири, от гла¬да и пагубы избави ны, и от нападе¬ния иноплеменных сохрани, старыя утеши, юныя настави, безумныя умуд¬ри, вдовицы помилуй, сироты заступи, младенцы возрасти, пленных возврати, немощствующыя и молящияся тебе от всех напастей и бед ходатайством твоим свободи: моли о нас Всещедраго и Человеколюбиваго Христа Бога на¬шего, да и в день Страшнаго Прише¬ствия Его от шуияго стояния избавит нас, и радости святых причастники сотворит со всеми святыми во веки веков. Аминь. Тропарь святителю, глас 4 Правило веры и образ кротости воздержания учителя яви тя стаду твоему яже вещей истина; сего ради стяжал еси смирением высокая, нище¬тою богатая, отче священноначальниче Иулиане, моли Христа Бога спастися душам нашим. Кондак святителю, глас 2 Божественный гром, труба духов¬ная, веры насадителю и отсекателю ересей, Троицы угодниче, великий свя¬тителю Иулиане, со Ангелы предстоя присно, моли непрестанно о всех нас. Величание святителю Величаем тя, святителю отче Иулиане, и чтим святую память твою: ты бо молиши за нас Христа Бога нашего. Мученице Параскеве Пятнице Имя свое, означающее в переводе с греческо¬го пятницу, она получила потому, что роди¬лась в этот день, посвященный воспоминанию страстей Господних и чтившийся особенно ее родителями. Ей молятся об исцелении де¬тей. Молитва первая О святая и преблаженная мученице Христова Параскево, красото девичес¬кая, мучеников похвало, чистоты обра¬зе, великодушных зерцало, премудрых удивление, веры христианския храни¬тельнице, идольския льсти обличи¬тельнице, Евангелия Божественнаго поборнице, заповедей Господних ре¬внительнице, сподобльшаяся приити ко пристанищу вечнаго покоя и в чертозе Жениха твоего Христа Бога светло веселящаяся, сугубым венцем девства и мученичества украшенная! Молим тя, святая мученице, буди о нас печальница ко Христу Богу. Его же преблаженнейшим зрением присно веселитися; моли Всемилостиваго, иже словом очи слепым отверзе, да изба¬вит нас от болезни очес наших, телес¬ных вкупе и душевных; разжени тво¬ими святыми молитвами темный мрак прибывший от грехов наших, испроси у Отца Света свет благодати душев¬ным и телесным очесем нашим; про¬свети нас, омраченных грехми; светом Божия благодати, да твоих ради свя¬тых молитв дастся безочесным сладкое зрение. О великая угодница Божия! О мужественнейшая дево! О крепкая муче¬нице святая Параскево! Святыми твоими молитвами буди нам грешным помощница, ходатайствуй и молися о окаянных и зело нерадивых грешницех, ускори на помощь нам, ибо зело немощны семы. Моли Господа, чистая девице, моли Милосердаго, святая му¬ченице, моли Жениха твоего, непо¬рочная Христова невесто, да твоими молитвами пособствоваши, мрака же греховнаго избывше, во свете истинныя веры и деяний Божественных внидем во свет вечный дне невечерняго, во град веселия приснаго, в немже ты ныне светло блистаеши славою и веселием безконечным, славословящи и воспевающи со всеми Небесными Силами Трисвятительное Единое Бо¬жество, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь. |
[I]продолжение: [/I] Молитва вторая
Святая невесто Христова, многострадаль¬ная мученице Параскево! Вемы, яко от юности твоея ты всею душею твоею и всем сердцем твоим возлюбила еси Царя славы, Христа Спасителя и Ему единому уневестилася еси, раздавши имения твоя неимущим и бедным. Ты силою благочестия твоего, твоим целомудрием и праведностию, яко лучами со¬лнечными, просияла еси, живши свято среди неверных н безбоязненно проповедавши им Христа Бога. Ты, от дней юности твоея. на¬ученная твоими родителями, всегда благоговейно чествовала дни искупительных страс¬тей Господа нашего Иисуса Христа, Егоже ради и сама добровольно пострадала еси. Ты, десницею ангела Божия от неисцельных ран дивно исцеленная и восприявшая неизречен¬ную светлость, изумила еси неверных мучите¬лей. Ты. именем Господа нашего Иисуса Христа и силою молитвы твоею в капище языческом всех идолов долу повергши, в прах сокрушила еси я. Ты, опаляемая свещами, единою молитвою твоею ко всесильному Господу угасила еси огнь естественный, и тем же пламенем, чудесне возжженным чрез ангела Божия, попаливши неистовых беззаконников, мног народ привела еси к познанию истиннаго Бога. Ты, во славу Господа приявши мечное главы твоея усечение от мучителей, доблественно скончала еси страдальческий твой подвиг, возшедши душею твоею на небе¬са, в чертог вожделеннаго твоего Жениха Христа Царя Славы, радостно сретшаго тя сим небесным гласом: «Радуйтеся, праведнии, яко мученица Параскева увенчася!» Темже и мы днесь приветствуем тя, многостра¬дальная, и, взирающе на святую твою икону, с умилением вопием ти: всечестная Параскеве! Вемы, яко велие имаши дерзновение ко Гос¬поду: умоли убо Его Человеколюбца и о нас с предстоящих и молящихся ти. Да подаст Он и нам, якоже тебе, терпение и благодушие в бе¬дах и скорбных обстояниях; да дарует Он, хо¬датайством твоим и заступлением, радостное, благоденственное и мирное житие, здравие же и спасение, и во всем благое поспешание возлюбленному нашему отечеству, да ниспослет святое Свое благословение и мир, и всем православным христианам да подаст твоими святыми молитвами утверждение в вере, бла¬гочестии и святости, преспеяние же в христианской любви и всякой добродетели: да очистит нас грешных от всякий скверны и порока: да оградит нас святыми Своими ангелами, да заступит, сохранит и помилует всех святою Своею благодатию и соделает наследниками и причастниками Небеснаго Своего Царст¬вия. И тако улучивше спасения твоими свя¬тыми молитвами, предстательством и заступлением, всеславная невесто Христова Параскеве, прославим все пречистое и великолепое имя дивнаго во святых Своих исти¬ннаго Бога, Отца и Сына и СвятагоДуха. всег¬да. ныне и присно, и во веки веков. Аминь. Праведному Симеону Богоприимцу Праведному Симеону Богоприимцу молятся о покровительстве и исцелении детей. Молитва святого Симеона Богоприимца Ныне отпущаеши раба Твоего, Владыко, по глаголу Твоему с миром: яко видеста очи мои спасение Твое, еже еси уготовал пред лицем всех людей, свет во откровение языков, и славу людей Твоих Израиля. |
Молитва первая святому праведному
Симеону Богоприимцу О, великий угодниче Божий Богоприимче Симеоне! Предстоя Престолу Великаго Царя и Бога нашего Иисуса Христа, велие дерзновение имаши к Нему, во объятиих твоих нашего ради спасения носитися изволившему. К тебе убо, яко многомощному предста¬телю и крепкому о нас молитвеннику, прибегаем мы, грешнии и недостойнии. Моли Благость Его, яко да от¬вратит от нас гнев Свой, праведно по делом нашим на ны движимый, и, презрев безчисленная прегрешения на¬ша, обратит нас на путь покаяния и на стезе заповедей Своих утвердит нас. Огради молитвами твоими в мире живот наш, и во всем благом благое поспешение испроси, вся яже к живо¬ту и благочестию потребная нам да¬руя. Якоже древле Великий Новоград явлением чудотворныя иконы твоея от губительства смертнаго избавил еси, тако и ныне нас и вся грады и веси страны нашея от всяких напастей и бед и напрасныя смерти предстательством твоим избави, и от всех враг видимых и невидимых покровом тво¬им защити. Яко да тихое и безмолв¬ное житие поживем во всяком благо¬честии и чистоте и, тако в мире временное сие житие прешедше, в вечный достигнем покой, идеже сподо¬бимся Небеснаго Царствия Христа Бо¬га нашего. Ему же всякая слава под¬обает со Отцем и Пресвятым Его Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь. Молитва вторая О великий угодниче Божий и Богоприимче Симеоне! Призри на мя грешнаго, ко святей иконе твоей припадающа и просяща твоего заступления и помощи: скорбь бо обдержит мя от обстоящих мя ныне бед и зол, и утешения не имам многоболезненней души моей. Исках помощи от человек, и не обретеся. Возопиях ко Господу, и не услыша мя, аз прогневах пречистую благость Его беззаконьми моими, и множеством многих грехов моих преогорчих человеколюбную утробу Его. И кто ми ныне помощь явит; кто ми скорбь утолит; кто даст отраду и успокоение многомятежней душе моей? К тебе, великий угодниче Божий, прибегаю греш¬ный и недостойный аз, ведый, яко велие дерзновение имаши ко Христу Богу и многомощен предстатель еси о всех, с верою к тебе прибегающих, и твоего заступления и помощи требую¬щих. Моли убо Человеколюбца Господа, яко да простив ми безчисленная моя прегрешения, не отвратит милость Свою от мене, но яко благ и сострадателен, явит и мне безконечное Свое милосердие, и в лютем напастей и бед моих озлоблении подаст ми всесильную помощь Свою, и преогорченной душе моей ослабу, мир, укрепление, утешение и успокоение дарует. Ей, великий угодниче Божий, вознеси Богоносныя руце твоя ко иже во объятиих твоих носитися изво¬лившему Христу Богу нашему и моли благость Его, да не отринет моления сердца моего недо¬стоинства ради моего, но явит мне благовременне милость Свою, во славу безконечных щедрот Своих и многомощнаго предстательства твоего, о немже подобает Ему всякая слава и благодарение купно со Отцем и Пресвятым Его Духом ныне и присно и во веки веков. Аминь. Радуйся, Богоприимче старче Симеоне, во объятия приемый Спаса Господа, веселися и ты, честная пророчице Анна, возвестившая пришествие в мир Христа Бога нашего, разрушившего державу вражию и подающаго нам велию милость. |
Молитвы в недостатке материнского молока
Преподобному Ипатию Печерскому, целебнику Об этом святом сказано: «Жены безкормны... млеко точити сотвори». Тропарь, глас 1 Безначальнаго онаго и тихаго места, идеже несть печали, ни воздыха¬ния, достигнути, преподобне, желая, не дал еси себе зде покоя нимало, но присно день и нощь в делах всяких и жестоком житии трудолюбно подвизающися, пребываеши, тем желаемаго получил уже, Ипатие, молися о душах наших. Молитва всем святым и бесплотным небесным силам Боже святый и во святых почиваяй, трисвятым гласом на небеси от Ангел воспеваемый, на земли от чело¬век во святых Своих хвалимый: давый Святым Твоим Духом комуждо благо¬дать по мере дарования Христова, и тою поставивый Церкви Твоей святей овы Апостолы, овы пророки, овы же благовестники, овы пастыри и учите¬ли, их же словом проповеди. Тебе Самому действующему вся во всех, мнози совершишася святии в коемждо роде и роде, различными добродетель-ми благоугодившии Тебе, и к Тебе нам образ добрых подвигов своих оставивше, в радости прешедшии, готови, в нем же сами искушени быша, и нам напаствуемым помогати. Сих святых всех воспоминая и их бого¬угодное похваляя житие, Тебе Самаго, в них действовавшаго, восхваляю, и онех благотворения Твоя дарования быти веруя, прилежно молю Тя, Святе святых, даждь ми грешному последовати их учению, паче те Твоею вседействующею благодатию, небесныя с ними сподобитися славы, хваляще пресвятое имя Твое, Отца и Сына и Святаго духа во веки. Аминь. Молитва О священная главо, преподобне от¬че, преблаженне авво Ипатие, не забуди убогих твоих до конца, но поминай нас всегда во святых и бла¬гоприятных молитвах к Богу: помяни стадо твое, еже сам упасл еси, и не забуди посещати чад твоих моли за ны, отче священный, за дети твоя духовныя, яко имеяй дерзновение к Небесному Царю: не премолчи за ны ко Господу, и не презри нас, верою и любовию чтущих тя: поминай нас недостойных у Престола Вседержителева, и не престай моляся о нас ко Христу Богу, ибо дана тебе бысть благодать за ны молитися. Не мним бо тя суща мертва: аще бо телом и преставился еси от нас, но и по смерти жив сый пребываеши, не от¬ступай от нас духом, сохраняя нас от стрел вражиих и всякия прелести бесовския и козней диавольских, пасты¬рю наш добрый аще бо и мощей твоих рака пред очима нашима види¬ма есть всегда, но святая твоя душа со ангельскими воинствы, со безплотными лики, с небесными силами, у престола Вседержителева предстоящи, достойно веселится, ведуще убо тя воистину и по смерти жива суща, тебе припадаем и тебе молимся: молися о нас Всесильному Богу, о пользе душ наших, и испроси нам время на пока¬яние, да невозбранно прейдем от зем¬ли на небо, от мытарств же горьких, бесов воздушных князей и от вечныя муки да избавимся, и Небеснаго Цар¬ствия наследницы да будем со всеми праведными, от века угодившими Гос¬поду нашему Иисусу Христу: Ему же подобает всякая слава, честь и покло¬нение, со Безначальным Его Отцем, и с Пресвятым и Благим и Животворя¬щим Его Духом, ныне и присно, и во веки веков. Аминь. Тропарь преподобному, глас 8 В тебе, отче, известно спасеся еже по образу приим бо крест последовал еси Христу, и дея учил еси презирати убо плоть, приходит бо: прилежати же о души, вещи безсмертней: тем же и со Ангелы срадуется, преподобне Ипатие, дух твой. Кондак преподобному, глас 2 Чистотою душевною Божественно вооружився, и непристанныя молитвы яко копие вручив крепко, пробол еси бесовская ополчения Ипатие, моли непрестанно о всех нас. Величание преподобному Ублажаем тя, преподобне отче Ипатие, и чтем святую память твою, наставниче монахов и собеседниче Ан¬гелов. |
Молитва в просьбе родить мальчика
Преподобному Александру Свирскому У благочестивых родителей Александра Свирского были дети мужского и женского пола. Затем их деторождение прекратилось. Они стали молить Бога, чтобы Он даровал им сына на утешение и поддержку их в старости лет. Плодом их молитв и был Александр Свирский. Затем после его смерти молились святому, чтобы иметь детей мужского пола, и молитвы верующих были исполнены. Молитва первая О священная главо, ангеле земний и человече небесный, преподобне и богоносне отче наш Александре, изрядный угодниче Пресвятыя и Единосущныя Троицы, являй многия милости живущим во святей обители твоей и всем, с верою и любовию притекающим к тебе! Испроси нам вся благопотребная к житию сему временному, и нужная к вечному спасению нашему. Пособствуй предстательством твоим, угодниче Божий, пред Господем на враги видимыя и невидимыя. Верных рабов Его, в скорби и печали день и нощь вопиющих к Нему, многоболезненный вопль да услышит и да изведет от погибели живот наш. Да в мире глубоце пребудет святая Православная Церковь Христова, и в благостроении зиждется отечество наше, во всяком благочестии нерушимо. Буди всем нам, чудотворче святый, помощник скорый во всякой скорби и обстоянии. Наипаче же в час кончины нашея явися нам заступник благосердый, да не предани будем на мытарствех воздушных власти злобнаго миродержца, но да сподобимся непреткновеннаго восхода в Царствие Небесное. Ей, отче, молитвенниче наш присный! Не посрами упования нашего, не презри смиренная моления наша, и предстательствуй за нас пред престолом Живоначальныя Троицы, да сподобимся вкупе с тобою и со всеми святыми, мы недостойнии, в селениих райских славити величие, благодать и милость Единаго в Троице Бога, Отца и Сына и Святаго Духа, во веки веков. Аминь. Молитва вторая О преподобне и богоносне отче наш Алек¬сандре! Испроси нам вся к житию сему вре¬менному благопотребная, паче же к вечно¬му спасению нашему нужная. Буди нам, рабам Божиим (имена), чудотворче святый, во всякой скорби и обстоянии скорый помощ¬ник. Наипаче же в час кончины нашея явися нам заступник благосердый, да не предани будем на мытарствах воздушных власти злобнаго миродержца, но да сподобимся непреткновеннаго восхода во Царствие Небес¬ное. Ей, отче, молитвенниче наш присный! Не посрами упования нашего, не презри сми¬ренных молений наших, но присно о нас пред престолом Живоначальныя Троицы предстательствуй, да сподобимся вкупе с тобою и со всеми святыми, аще и недостойни есмы, в селениих райских славити величие, благодать и милость Единаго в Троице Бога, Отца и Сы¬на и Святаго Духа, во веки веков. |
Молитвы в трудных родах
Божией Матери пред Ее иконою «Феодоровская» Молитва первая О, Пресвятая Владычице Богородице и Приснодево, Марие, единая надеждо нам грешным! К Тебе прибегаем и Тебе молим, яко велие имаши дерз¬новение пред рождшимся от Тебе по плоти Господем Богом и Спасителем нашим Иисусом Хрис¬том. Не презри слез наших, не возгнушайся воздыханий наших, не отрини скорби нашея, не посрами упования нашего на Тя, но Матерними молении Твоими умоли Господа Бога, да сподо¬бит нас грешных и недостойных свободитися от грехов и страстей душевных и телесных, умрети миру и жити Ему единому по вся дни живота нашего. О Пресвятая Владычице Богородице, путешествующим спутешествуй и ограждай и охраняй оныя, избави плененных от пленения, свободи страждущих от бед, утеши сущих в пе¬чали, скорбех и напастех, облегчи нищету и всяко злострадание телесное, и даруй всем вся потребная к животу, благочестию и жизни вре¬менней. Спаси, Владычице, вся страны и грады и сию страну и сей град, имже сия чудотворная и святая икона Твоя дадеся во утешение и ограж¬дение, избави я от глада, губительства, труса, потопа, огня, меча, нашествия иноплеменных, междоусобныя брани, и отврати всякий гнев на ны праведно движимый. Даруй нам время на покаяние и обращение, избави нас от внезапныя смерти, и во время исхода нашего предстани нам явлъшися, Дево Богородице, и избави нас от воздушных мытарств, князей века сего, сподоби на Страшнем Судищи Христовем стати одесную, и соделай нас наследники вечных благ, да сла¬вим вовеки великолепое имя Сына Твоего и Бога нашего со Безначальным Его Отцем и Святым и Благим и Животворящим Его Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь. |
Молитва вторая
О Премилосердая Госпоже, Царице Богородице, приими смиренное моление наше, и не отрини нас, Заступление и Прибежище наше, и не возгнушайся нас, недостойных, но яко Милосердая, не престани молящи, Егоже родила еси, да да¬рует нам прощение многих согрешений наших, да спасет нас имиже весть судьбами. Помилуй нас, Владычице, помилуй нас, несть бо нам спасения от дел. Темже верно вопием Ти: помилуй рабы Твоя, и неплодное сердце наше покажи плодонос¬но благих дел. Призри на нас недостойных. Ты бо упование и покров наш, жизнь и свет сердцу нашему. Яко Невечерний Свет от чрева Твоего воздвигшая, озари душу нашу, Чистая, и отжени всяку мглу сердца нашего. Даруй нам умиление, покаяние и сокрушение сердечное. Сподоби нас по вся дни живота нашего творити волю Сына Твоего и Бога нашего и во всем благоугождати Ему единому. О Богомати, не престани молящи Рождшагося от Тебе за вся притекаю-щия с верою к сему чудотворному образу Твоему и подавай им скорую помощь и утешение в скорбех, и напастех, и злостраданиих, избави их от клеветы и злобы человеческия, от враг видимых и невидимых, и всякия нужды и печали. Спаси отечество наше, град сей и вся грады и страны от всяких бед и нужд, и сотвори милостива нам быти Бога наше¬го, отврати всякий гнев Его на ны движимый и избави ны от належащаго и праведнаго Его прещения. О Боголюбивая Владычице, Ангелов украшение, мучеников славо и всех святых радосте, с ними моли Господа, да сподобит нас в покаянии скончати живота нашего течение. В смерти же час, Пресвятая Дево, избави нас от власти бесовския и осуждения, и ответа, и страшнаго испытания, и мытарств горьких, и огня вечнаго, да, сподобльшеся славнаго Царствия Божия, величаем Тя и славим воплощшагося от Тебе Христа Бога нашего, Емуже слава со Отцем и Святым Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь. Молитва третья К кому воззову, Владычице; к кому прибегну в печали моей; к кому при¬внесу слезы и воздыхания моя, аще не к Тебе, Царице Небесе и земли. Кто исторгнет мя из тины грехов и безза¬коний, аще не Ты, о Мати Живота, Заступнице и Прибежище рода человеческаго. Услыши стенание мое, утеши мя и помилуй в горести моей, защити в бедах и напастех, избави от озлоб¬лении и скорбей и всяких недугов и болезней, от враг видимых и неви¬димых, умири вражду стужающих мне, да избавлен буду от клеветы и злобы человеческим; такождь от своея ми плоти гнусных обычаев свободи мя. Укрый мя под сению милости Твоя, да обрящу покой и радость и от грехов очищение. Твоему Матернему заступлению себе вручаю: буди мне Мати и Надежда, Покров и Помощь и Заступление, радость и утешение и скорая во всем Помощница. О, чудная Владычице! Всяк притекаяй к Тебе, без Твоея всесильныя помощи не отходит: сего ради и аз недостойный к Тебе прибегаю, да из¬бавлен буду от внезапныя и лютыя смерти, скрежета зубнаго и вечнаго мучения. Небесное же Царствие получити сподоблюся и Тебе во умилении сердца реку: радуйся, Мати Божия, Предстательнице и Заступнице наша усердная, во веки веков. Аминь. |
Тропарь, глас 4
Присшествием честныя твоея ико¬ны, Богоотроковице, обрадованный днесь Богохранимый град Кострома, якоже древний Израиль к кивоту за¬вета, притекает к изображению лица Твоего и воплотившагося от Тебе Бога нашего, да Твоим матерним к Нему предстательством присно ходатайствуеши всем, под сень крова Тво¬его прибегающим, мир и велию милость. Праведным Захарии и Елисавете, ро¬дителям святого Иоанна Предтечи Праведный Захарии был связан немотою и глухотою до того, как разрешилась его бере¬менная супруга. Тропарь первый святому пророку Захарии Священства одеждою обложен премудре, по закону Божию всесожжения приятна священнолепно приносил еси, Захарие, и был еси светильник и зритель тайных, знамения в тебе бла¬годати нося явственно всемудре. И мечем убиен был в храме Божии, Христов пророче, с Предтечею моли спастися душам нашим. Кондак Пророк днесь и священник Вышняго, Захариа предложи, Предтечев ро¬дитель, трапезу своея памяти, верныя питая, питие бо правды всем раство¬рив, сего ради скончавается, яко Бо¬жественный таинник Божия благодати. |
Тропарь второй
Праведных твоих Захарии и Елисаветы, Господи, память празднующе теми молим Тя: спаси души наша. Тропарь пророку, глас 2 Пророка Твоего Захарие память, Господи, празднующе, тем Тя молим, спаси души наши. Кондак пророку, глас 4 Просветившееся Духом чистое сердце пророчества бысть светлейшаго приятелище: зриши бо яко настоящая далече сущая: сего ради тя почитаем, пророче Захарие, славне. Молитва всем святым и бесплотным небесным силам Боже святый и во святых почиваяй, трисвятым гласом на небеси от Ангел воспеваемый, на земли от чело¬век во святых Своих хвалимый: давый Святым Твоим Духом комуждо благо¬дать по мере дарования Христова, и тою поставивый Церкви Твоей святей овы Апостолы, овы пророки, овы же благовестники, овы пастыри и учите¬ли, их же словом проповеди. Тебе Самому действующему вся во всех, мнози совершишася святии в коемждо роде и роде, различными добродетель-ми благоугодившии Тебе, и к Тебе нам образ добрых подвигов своих оставивше, в радости прешедшии, готови, в нем же сами искушени быша, и нам напаствуемым помогати. Сих святых всех воспоминая и их бого¬угодное похваляя житие, Тебе Самаго, в них действовавшаго, восхваляю, и онех благотворения Твоя дарования быти веруя, прилежно молю Тя, Святе святых, даждь ми грешному последовати их учению, паче те Твоею вседействующею благодатию, небесныя с ними сподобитися славы, хваляще пресвятое имя Твое, Отца и Сына и Святаго духа во веки. Аминь. Великомученице Анастасии Узорешительнице Святая Анастасия была выдана замуж за знатного римлянина, но и в супружестве со¬хранила девственность, ссылаясь на мучив¬шую ее болезнь. Ей молятся при трудных родах. |
Молитва святей великомученице Анастасии, именуемой Узорешительница
О многострадальная и премудрая великомученице Христова Анастасие! ты душею на небеси у престола Гос¬подня предстоиши, на земли же, данною тебе благодатию, различная совершаеши исцеления: призри убо милостивно на предстоящыя люди и молящыяся пред мощами твоими, просящыя твоея помощи: простри ко гос¬поду святыя молитвы твоя за нас, и испроси нам оставление согрешении наших, недужным исцеление, скорбящым и бедствующым скорую помощь: умоли Господа, да подаст всем нам христианскую кончину и добрый ответ на страшнем судищи своем, да сподо¬бимся и мы, купно с тобою, славити Отца и Сына и Святаго Духа во веки. Аминь. Тропарь, глас 4 Победоноснаго Воскресения истинноименитая наречена еси, мученице Христова, победы на враги поставила еси мук терпением, Христа ради, Же¬ниха твоего, Егоже возлюбила еси. Того моли спасти души наша. Преподобной Мелании Римляныни Мелания, против воли выданная замуж, сама мучилась в родах и едва не умерла. Тропарь, глас 8 В тебе, мати, известно спасеся еже по образу: приимши бо Крест, последовала еси Христу, и деющи учила еси презирати убо плоть, преходит бо, прилежити же о душе, вещи безсмертней. Темже и со Ангелы срадуется, преподобная Мелание, дух твой. Кондак, глас 3 Девства чистоты возлюбльши и обручника к благим увещавши, премно¬жество богатства расточи, в пребыва¬ние иночествующим, Богоблаженная к обители воздвиже. Темже в Небесная обители всели-ся, поминай нас, Мелание всечестная. Далее читать молитву всем святым и бесплотным небесным силам (см. выше). Великомученице Екатерине Святая Екатерина, приняв Святое Креще¬ние, сподобилась видеть Божию Матерь с Младенцем Иисусом. Ей молятся при труд¬ных родах. Молитва первая О, святая великомученице Екатерино, избранный чистоты сосуде, столпе православия, надежная предстательни¬це наша, явившая нам сама вину умоляти тя, подвижнице законная, святая на святей горе свято почиваю¬щая! Молим тя: приникши свыше, вонми гласу моления нашего, призри на бед¬ствие рабов твоих, просвети омрачение ума нашего, сотвори нас горняя мудрствовати, а не земная. Поспеши нам молитвами твоими побеждати плотская похотения, пристрастия к миру и козни злых духов, на нас злобно воюющих: да твоим предста-тельством во дни жития сего свободни будем от враждебных их нападений и по исходе от воздушных их истяза¬ний. О, премудрая дево! Даруй нам вся, яже к пользе прошения: можеши бо многая испросити у возлюбленнаго Жениха, Христа Бога нашего. Мы вемы, яко много может молитва праведнаго, поспешествуемая благоутробием милосердаго Бога, Емуже слава, честь и благодарение всегда, ныне и присно и во веки веков. Аминь. Молитва вторая О святая Екатерино, дево и мученице истинная Христова невесто! Молим тя чрез особливую благодать, еюже предвари тя Жених твой, Сладчайший Иисус: якоже по¬срамивши прелести мучителя, мудростию твоею пятдесят ветий победила еси и, на¬поивши их Небесным учением, к свету истинныя веры наставила еси, тако испроси и нам оную Божию мудрость, да и мы, расторгнувше вся козни адскаго мучителя и презрев мира и плоти соблазны, достойны явимся Божественныя славы и к разширению святыя нашея православныя веры сосуды достойны соделаемся, и с тобою в Не¬бесной скинии Господа и Владыку нашего Иисуса Христа хвалим и прославляем во вся веки. Аминь. Тропарь, глас 4 Добродетельми, яко лучами сол¬нечными, просветила еси неверныя мудрецы: и якоже пресветлая луна ходящим в нощи, неверия тьму отгнала еси, и царицу уверила еси, вкупе же и мучителя обличила еси, богозванная невесто, блаженная Екатерино: желанием востекла еси в небесный чертог, к прекрасному Жениху Хри¬сту, и от Него царским венцем венчалася еси: Емуже со Ангелы предстоя¬щи, за ны молися, творящия пречестную память твою. |
Молитвенное воздыхание христианской супруги во время беременности
(чтобы благополучно разрешиться) Молитва первая О, Преславная Матерь Божия, по¬милуй меня, рабу Твою (имярек), и прииди ко мне на помощь во время моих болезней и опасностей, с кото¬рыми рождают чад все блудные дщери Евы. Вспомни, о, Благословенная в женах, с какою радостью и любовию Ты шла поспешно в горнюю страну посетить сродницу Твою Елисавету во время ее беременности, и какое чу¬десное действие произвело благодат¬ное посещение Твое и в матери и в младенце. И по неисчерпаемому благосердию Твоему даруй и мне, униженнейшей рабе Твоей, разрешиться от бремени благополучно; даруй мне сию благодать, чтобы дитя, покоящее¬ся теперь под моим сердцем, пришедши в чувство, с радостным взыгранием, подобно святому младенцу Иоан¬ну, поклонялось Божественному Господу Спасителю, Который из люб¬ви к нам, грешным, не возгнушался и Сам стать Младенцем. Неизглаголан-ная радость, которою преисполнилось девственное Твое сердце при воззре¬нии на новорожденного Твоего Сына и Господа, да усладит скорбь, пред¬стоящую мне среди болезней рожде¬ния. Жизнь мира, мой Спаситель, рожденный Тобою, да спасет меня от смерти, пресекающих жизнь многих матерей в час разрешения и да при¬чтет плод чрева моего к числу из¬бранных Божиих. Услышь, Пресвятая Царица Небесная, смиренную мольбу мою и призри на меня, бедную греш¬ницу, оком Твоея благодати; не по¬стыди моего упования на Твое вели¬кое милосердие и осени меня, По¬мощница христиан, Исцелительница болезней, да сподоблюсь и я испытать на себе, что Ты — Матерь милосер¬дия, и да прославлю всегда Твою благодать, не отвергшую никогда мо¬литвы бедных и избавляющую всех призывающих Тебя во время скорби и болезни. Аминь. Молитва вторая Всемогущий Боже, Творец всего видимого и невидимого! К Тебе, воз¬любленному Отцу, прибегаем мы, одаренныя разумом создания, потому что Ты по собственному совету создал род наш, с неизреченною мудростью со¬творив наше тело из земли и вдохнув в него душу от Своего Духа, чтобы мы были Твоим подобием. И хотя в Твоей воле было сотворить нас сразу, как и ангелов, только бы Ты восхо¬тел, но Твоей Премудрости угодно было, чтобы через мужа и жену, в Тобой установленном порядке брака, умножался род человеческий; Ты за¬хотел благословить людей, чтобы они росли и множились и наполняли не только землю, но и ангельские сонмы. О Боже и Отче, да будет во веки славимо и прославляемо имя Твое за все, что Ты для нас сделал! Благодарю Тебя также за Твое милосердие, что не только я, по Твоей воле от Твоего чуднаго творе¬ния произошла и наполняю число избранных, но что Ты удостоил меня благословить в супружестве и послал мне плод чрева. Это Твой дар, Твоя Божественная милость, о Господи и Отче духа и тела! Потому обращаюсь к Тебе одному и молю Тебя со смиренным сердцем о милости и по¬мощи, чтобы то, что Ты творишь во мне Твоею силою, было сохранено и приведено к благополучному рожде¬нию. Ибо я знаю, о Боже, что не в силах и не во власти человеческой избирать свой путь; мы слишком сла¬бы и склонны к падению, чтобы миновать всех тех сетей, которые расставляет нам по Твоему соизволе¬нию, злой дух, и избегнуть тех зло¬получий, в которые ввергает нас наше легкомыслие. Твоя же мудрость без¬гранична. Кого Ты пожелаешь, Ты невредимо через Ангела Твоего сохра¬нишь от всякой напасти. Потому и я, Милосердый Отец, предаю себя в печали моей в Твои руки и молю, чтобы Ты посмотрел на меня оком милосердия и сохранил от всякого страдания. Пошли мне и ми¬лому мужу моему отраду, о Боже, Владыко всякой радости! Чтобы мы при виде Твоего благословения, от всего сердца поклонялись Тебе и слу¬жили радостным духом. Я не хочу быть изъятой из того, что наложил Ты на весь род наш, повелев в болезнях родить чада. Но смиренно прошу Тебя, чтобы Ты помог мне перенести страдания и послал благо¬получный исход. И если Ты услы¬шишь эту молитву нашу и пошлешь нам здоровое хорошее дитя, то кля¬немся привести его снова к Тебе и посвятить Тебе, чтобы Ты пребыл для нас и семени нашего Милосердым Богом и Отцом, как мы клянемся всегда быть Тебе верными слугами вместе с нашим ребенком. Услыши, Милосердый Боже, молит¬ву последней рабы Твоей, исполни мольбу сердца нашего, ради Иисуса Христа, нашего Спасителя, Который ради нас воплотился, ныне же пребы¬вает с Тобою и Святым Духом и правит в вечности. Аминь. |
Молитва о вскармливании грудью младенцев
Божией Матери пред Ее иконою «Млекопитательница» Эта икона представляет Божию Матерь кор¬мящую грудью Своего Сына. Молитва Приими, Госпоже Богородительнице, слезная моления рабов Твоих, к Тебе притекающих. Зрим Тя на свя¬тей иконе, на руках носящую и мле¬ком питающую Сына Твоего и Бога нашего, Господа Иисуса Христа. Аще и безболезненно родила еси Его, обаче матерния скорби веси и немощи сынов и дщерей человеческих зриши. Темже тепле припадающе к цельбоносному образу Твоему и умиленно сей лобызающе, молим Тя, всемило¬стивая Владычице: нас, грешных, осужденных в болезнех родити и в печалех питати чада наша, милостивно пощади и сострадательно заступи, младенцы же наша, такожде и родившия их, от тяжкаго недуга и горькия скорби избави. Даруй им здравие и благомощие, да и питаемии от силы в силу возрастати будут, и питающия их исполнятся радостию и утешением, яко да и ныне предстательством Тво¬им из уст младенец и ссущих Господь совершит хвалу Свою. О Мати Сына Божия! Умилосердися на матери сынов человеческих и на немощныя люди Твоя: постигающия нас болезни скоро исцели, належащия на нас скорби и печали утоли, и не презри слез и воздыхании рабов Твоих. Услыши нас в день скорби пред иконою Твоею припадающих, и в день радости и избавления приими благодарная хваления сердец наших. Вознеси мольбы наша к престолу Сына Твоего и Бога нашего, да ми¬лостив будет ко грехом и немощем нашим и пробавит милость Свою ве¬дущим имя Его, яко да и мы, и чада наша, прославим Тя, милосердую За¬ступницу и верную надежду рода на¬шего, во веки веков. Аминь. |
Текущее время: 19:08. Часовой пояс GMT +3. |
|